Spring naar inhoud
logo
Gemeente
Amsterdam

Afvalcontainers Veluwebuurt en Kop Zuidas

De gemeente heeft een plan gemaakt voor afvalcontainers in uw buurt. Op de kaart ziet u welke plekken we hebben bedacht voor de nieuwe containers voor textiel, glas, groente-, fruit- en tuinafval (gft), papier en karton, en restafval.

Fijn als u het plan bekijkt

Omdat u uw buurt het beste kent, vinden we het fijn als u het plan bekijkt. Misschien hebben we iets over het hoofd gezien en is een andere plek beter. Als u een andere plek beter vindt, kunt u dit aangeven op een kaart.

Bekijk eerst de film

Voordat u doorklikt naar de kaart, is het handig om deze korte film te bekijken. We leggen daarin uit waarom we containers plaatsen en waar we rekening mee moeten houden bij de keuze van een plek. Niet iedere plek is geschikt om containers te plaatsen. Ook leggen we uit hoe u een reactie kunt geven.

Voorbeelden containers

We plaatsen verschillende soorten containers.

> Bekijk de voorbeelden van alle soorten containers

We hebben een kaart gemaakt met de plekken voor nieuwe containers voor textiel, groente-, fruit- en tuinafval (gft), papier en karton, glas, en restafval. Als u met uw muis in de kaart op een plek klikt, kunt u een reactie geven. Geef aan waarom u iets vindt en hoe u denkt dat het beter kan. Stelt u een nieuwe plek voor, vermeld dan duidelijk het adres. We vragen om uw gegevens. Dan kunnen we contact opnemen als we een vraag hebben over uw reactie.

Reageer via de kaart

Ga naar de kaart voor het bekijken van het plan en het geven van uw mening.

Naar de kaart

Groente-, fruit-, etensresten en tuinafval (gft) scheiden

Als de nieuwe containers zijn geplaatst, gaat u ook gft gescheiden weggooien. U ontvangt dan informatie over wat wel en niet in de gft container mag. Van gft worden nieuwe producten gemaakt, zoals compost en biogas. Verwerkers kunnen dit veel beter dan 15 jaar geleden en daarom halen we in steeds meer buurten in Amsterdam ook gft op. 

Geen containers voor plastic afval

We plaatsen geen containers voor plastic afval in uw buurt. De afgelopen jaren hebben veel Amsterdammers het plastic afval gescheiden weggegooid. Dat was heel zinvol. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat meer plastic opnieuw gebruikt wordt als het door machines is gescheiden. Na plaatsing van de nieuwe containers hoeft u daarom uw plastic niet meer apart weg te gooien. U doet uw plastic bij het restafval. Bij het afvalbedrijf halen ze plastic, metaal en blik uit het restafval. 

Meer informatie

Heeft u vragen of reageert u liever op een andere manier? Stuur dan een mail naar inzamelvoorzieningen.zuid@amsterdam.nl.

Van plan naar besluit

Stap 1

Bewoners reageren op het plan.

Stap 2

Gemeente verwerkt reacties zoveel mogelijk in het ontwerp.

Stap 3

U ontvangt een brief met het aangepaste ontwerp (het aangepaste plan) en de inspraakperiode start. U kunt uw mening geven op het ontwerp (een zienswijze indienen).

Stap 4

Het stadsdeelbestuur besluit over het ontwerp.

Login om verder te gaan
refresh

Cancel